ביטוח בית משותף הינו נושא מאוד משמעותי שמדברים עליו בימינו בכל בניין שיש בו לא מעט דירות. ממש כמו הרבה ביטוחים אחרים, אנחנו רואים שגם במקרה של הביטוח הזה המטרה היא לא להפעיל אותו. כלומר, השאיפה היא לשלם את הביטוח ולקוות שלא יקרה שום דבר שיגרום לנו להפעיל את הביטוח.
מצד שני, זה לא אומר שכדאי לדחות את יצירת הקשר עם חברת הביטוח שבה תרצו להיות מבוטחים. אתם לא יודעים מה יקרה מחר בבוקר ואתם לא יודעים איזה תאונות עלולות להתרחש בבניין שלכם.
למעשה, כל אותם אנשים שנכנסים לבניין, כולל עובדים זמניים, עובדים קבועים או אנשים מזדמנים, עלולים לעבור תאונות בבניין שלכם. הם יכולים להחליט שהם תובעים ולכן ביטוח בבית המשותף זה נושא משמעותי כל כך.
מה זה הביטוח הזה? ומה חשוב לדעת על ביטוח כזה?
רגע לפני שאתם עושים ביטוח בית משותף אתם רוצים לדעת במה מדובר? אפשר להבין ללבכם. האמת היא, שמרוב שכל אחד מאתנו יכול לעשות כל כך הרבה ביטוחים, קל מאוד ללכת לאיבוד כך שאתם לא היחידים שזה קורה להם.
בפועל אנחנו רואים שכאשר מדברים על ביטוח בית משותף מדברים למעשה על ביטוח שמתייחס לכל החללים המשותפים בבניין.
זה מכסה את המעליות, את הלובי וכל חלל אחר ששייך לכולם, ולכן יש לכך חשיבות רבה. זה נכון שהמטרה כאשר עושים ביטוח בית משותף היא לא להגיע לשלב שבו נצטרך להפעיל את הביטוח, אך אנחנו לא באמת יכולים לדעת מה יוליד יום.
להגיע, לעומת זאת, למצב שבו אתם חייבים את הכיסוי בהתאם לפוליסה שרכשתם דרך חברת ביטוח ואין לכם לאן לפנות, זה נורא ואיום. לכן חשוב לעשות ביטוח בית משותף בעל כיסוי עבור מה שאתם צריכים ורצוי לטפל בכך עוד היום.
איזה נזק פיזי לבית הביטוח יכול לכסות?
כשחושבים על ביטוח בניין משותף צריך לקחת בחשבון לא רק תאונות אישיות שעלולות להתרחש לגורמים שונים, אלא גם נזקים שעלולים לקרות לבניין. למשל, מה תעשו אם תהיה רעידת אדמה שתגרום לקריסתו של חלק מהבניין? ומה תעשו אם, חלילה, תפרוץ שריפה? שריפות עלולות להרוס בצורה משמעותית ביותר כל מבנה והשיקום מפגיעה כזאת עולה הון עתק.
יכול מאוד להיות שחלק מהשכנים כן יוכלו לממן שיפוץ אחרי שריפה גדולה ומאסיבית, אך מה תעשו אם לא כל השכנים יוכלו לעמוד בעלויות האלה? זה הרי לא הגיוני ששכן אחד יממן הכול וזה גם לא הגיוני לא לשפץ את הבניין כי לשכן אחר אין כסף. כאן בדיוק נכנס לתמונה ביטוח בית משותף, וביטוח כזה יממן את השיפוץ.
זה נכון בין אם מדובר על שיפוץ שנגרם בגלל שריפה, בגלל הצפה, שיטפון, רעידת אדמה או בגלל סיבות אחרות. לכן חשוב מאוד לעשות ביטוח כזה, כי במצב כזה, עצם העובדה שיהיה לכם ביטוח דירה זה לא יעזור.
כמה עולה לרכוש ביטוח בית משותף מהסוג הזה?
אתם חושבים שהגיע הזמן לעשות ביטוח בית משותף? אם כך, טבעי שתרצו גם לדעת על איזה עלויות מדובר. יש כמובן לא מעט חברות ביטוח שמציעות פוליסות כאלה וכל אחת מהן יכולה להציע מחירים אחרים.
לכן אחד מהדברים המשמעותיים שכדאי לעשות, זה לברר כמה כל חברה לביטוח תוכל לגבות מכם עבור הביטוח. בנוסף, אם שמעתם מאנשים שגרים בבית משותף אחר שהם שילמו X על הביטוח, אל תהיו בטוחים שזה גם מה שאתם תשלמו.
כלומר, המצב של הבית המשותף ישפיע על עלות הביטוח, המיקום שלו, הגודל ועוד גורמים אחרים. לכן ברור מדוע כל לקוח שיפנה לקבלת הצעת מחיר יקבל הצעה מעט שונה. אומנם אין טעם לבחור חברת ביטוח שאצלה תשלמו הכי הרבה, אך גם לא כדאי לבחור חברה זולה מידי שלא תיתן לכם שירות מושלם.
ביטוח בתים משותפים – אל תדחו את זה אפילו בעוד יום אחד
כולנו אומנם משלמים על לא מעט ביטוחים במהלך השנה, אך מצד שני, האם זה אומר שעל חלק מהם נוכל לוותר? יש אומנם לא מעט מקרים של כפילויות כי אם נבדוק את הדברים לעומק נגלה שגם אנחנו משלמים על אותו ביטוח פעמיים, אך בכל מה שנוגע לבית המשותף שלכם זה לא כך.
כל זה לא במקרה של ביטוח צד ג כללי (או ביטוח צד ג לבניין משותף בפרט). כלומר, אתם יכולים להיות בטוחים בצורה חד משמעית שאם לא תעשו ביטוח עבור בית משותף פשוט לא יהיה לכם ביטוח כזה בעת צרה.
משמעות הדברים היא שאם משהו יקרה, עלול מאוד להיות שתצטערו, כי פשוט לא יהיה לכם איך לממן את שיפוץ הנזק.
זה לא משנה עד כמה הנזק חמור או מינורי, כי בכל מקרה, הוא כנראה יעלה לכם לא מעט כסף. אם לא יהיה לכם ביטוח שכולל גם את התיקון ואת השיפוצים של החללים המשותפים בבית, אתם תמצאו את עצמכם בצרה צרורה.
תאונות לצד שלישי בתוך הבית המשותף – מה עושים עם זה?
כמה פעמים יצא לכם להזמין פיצה בשנה האחרונה? והאם עצרתם לחשוב פעם מה יקרה אם השליח ימעד וישבור את הרגל בתוך שטח הבית המשותף שלכם? בלי שתהיו מוכנים לכך מראש, אתם תקבלו ממנו תביעה שכל הדיירים ביחס יצטרכו לשאת בתוצאות שלה.
מדובר על סכומי כסף שעלולים להיות מאוד גבוהים ולכן ברור מדוע רצוי להימנע ממצב כזה. אם תהיתם מה זה אומר ואיך נכון יהיה להתמודד עם הדברים, חשוב שתבינו: את אותו ביטוח בית משותף אפשר להרחיב.
זה אומר שאפשר להוסיף לו גם סעיף שמתייחס לתאונות של צד שלישי וגם אפשר להוסיף לו סעיפים שמתייחסים לעובדים הקבועים בבניין ולתאונות שהם עלולים לעבור. לכן, אם תחת פוליסת ביטוח אחת תוכלו להכניס את כל הסעיפים האלה, למה לחשוב פעמיים?
האם ביטוח בניין משותף זה משהו שכדאי להשקיע בו?
לגור בבית משותף זה אומנם לא חלום של הרבה אנשים, כי הרבה אנשים חולמים על בית פרטי או על דירה ענקית עם מרפסת. יחד עם זאת, בגלל מחירי הנדל"ן בארץ, אנחנו רואים שבסופו של דבר לא מעט אנשים כן בוחרים באופציה של רכישת דירה בבית משותף, וזה נכון בין אם מדובר על בית גדול עם עשרות קומות ובין אם מדובר על בית קטן יותר. תמיד טוב לעשות עבור ביטוח בניין משותף השוואת מחירים והשוואת פוליסות.
מה שמשותף לכל הבתים המשותפים שיש בהם מספר דירות, זה שיש בהם גם חללים שלמעשה משותפים לכל הדיירים, וגם האחריות לאותם חללים היא של הדיירים עצמם. כגון, הלובי בבית משותף נמצא תחת האחריות של כל בעלי הדירות בבניין כתוצאה מכך גם המעליות, החניה וכל שטח משותף אחר.
לכן, אם אתם תוהים איך תוכלו לישון בשקט ולדעת שאפילו אם יקרה אסון יהיה לכם איך לממן את העלות של שיפוץ במקום, כדאי שתדעו: ביטוח בית משותף זו התשובה הנכונה.
מה יכולים לכלול הביטוחים המשותפים מהסוג הזה?
ממש כפי שקורה לגבי ביטוח הרכב שלכם או לגבי ביטוח הדירה שלכם, קורה גם לגבי ביטוח בית משותף. כלומר, יש אפשרויות שונות שביניהן תוכלו לבחור, ולכן עולה השאלה: על מה אתם עומדים לשלם וכמה כל שכן יצטרך לשלם על העניין הזה בסופו של דבר?
האמת היא, שכאשר מדברים על ביטוח בית משותף צריך לקחת בחשבון את העובדה שהביטוח יכול לכלול סעיפים שונים ומגוונים.
למשל, תוכלו לבחור בביטוח הכי בסיסי שיש הכולל כיסויים רק עבור נזקים שנגרמים מרעידת אדמה או שריפה. מצד שני, תוכלו לבחור גם ביטוח נרחב יותר שכולל גם הצפות, פיצוץ של בלון גז ועוד.
בנוסף, אתם גם יכולים להרחיב את הביטוח ולוודא שהוא יממן גם נזק לצד שלישי, כי אתם לא יודעים מי יכול להיכנס לאזור הרכוש המשותף שלכם, לעבור תאונה ולתבוע מכם פיצויים. האם באמת הגיוני שאתם תשלמו מכיסכם פיצויים למישהו שבא לבקר את אחד מהשכנים? התשובה היא לא, אך בלי ביטוח בית משותף זה בדיוק מה שיקרה.
למה כדאי לעשות ביטוח בית משותף?
בישראל כמעט כל האנשים גרים בתוך בתים משותפים, ולמען האמת, יש לכך כמה סיבות טובות. ראשית, הצפיפות בארץ מאוד גדולה ולכן הנטייה היא לבנות לגובה, ושנית, הקרקע כאן מאוד יקרה, כך שבנייה לגובה יכולה להיות זולה יותר.
בניין משותף יכול להיות בניין שיש בו שתי דירות בלבד אך זה גם יכול להיות בניין עם יותר מחמישים דירות. מה שכן דומה בין כל הבניינים המשותפים, זו העובדה שלמעשה בפועל, בכולם יש גם שטחים ששייכים לכל בעלי הדירות בבניין.
לכן, בין אם מדובר על בניין שבו יש הרבה מאוד דיירים ובין אם מדובר על בניין יחסית קטן וצנוע, על ביטוח בית משותף בפירוש לא כדאי לוותר.
ביטוח החלקים המשותפים של מבנה – איזה אזורים משותפים יש לבית משותף?
אתם תוהים מדוע גם במקרה הספציפי שלכם לא כדאי לוותר על ביטוח מבנה משותף? אם כך, עצרו לרגע ובדקו איזה שטחים וחללים משותפים יש במבנה שבו אתם גרים.
אתם תראו, אם תבדקו את הפרטים לעומק, שיש לא מעט חללים שלמעשה שייכים לכולם ולכן גם הם חייבים להיות מבוטחים.
למשל, יש חדרי מדרגות, מעליות, לובי ובבניינים מפוארים וחדשים יותר יש גם חדרי כושר, בריכה ועוד. לא פעם קורה שבבניינים משותפים יש גם חניות, מרתפים ומחסנים, ולכן ברור מדוע כל אותם חללים חייבים להיות מבוטחים.
ביטוח למבנה משותף הוא הפתרון הנכון שיוכל להציל את המצב אם משהו יקרה לאחד מהחללים המשותפים, וזה נכון בין אם זו תהיה הצפה, שריפה, פיצוץ של בלון גז או כל אסון אחר.
זה נכון שלא נעים להתחיל לדמיין את כל האסונות האלה, אך בפועל, הם עלולים להתרחש בכל רגע נתון והנזק שהם עלולים לגרום יכול להיות משמעותי ביותר. תיקון הזנק עלול לעלות לכם הרבה יותר מידי כסף ולכן, אם אתם יכולים לדאוג מראש לביטוח בית משותף, למה לחשוב פעמיים? בדקו מה כולל ביטוח מבנה שרכשתם.
חברת הביטוח שלכם – כך תבחרו אותה
החלטתם, פחות או יותר, איזה סוג של ביטוח לבית משותף אתם רוצים לעשות? אם כך, ברור מדוע כעת אתם מחפשים את חברת הביטוח הנכונה לכם. אין ויכוח על כך שיש חברות ביטוח שונות שביניהן תוכלו לבחור, אך האם כולן מציעות בדיוק את אותו הדבר? כלל לא בטוח. לכל חברה יש לא רק תעריפים אחרים שהיא גובה עבור הביטוחים, אלא גם שירות קצת שונה שהיא מציעה.
לכן, אם אתם כן מצפים לקבל מענה ברגע האמת ורוצים לדעת שאתם לקוחות של חברה טובה, בדקו את הדברים מראש. נסו לברר מה חושבים על חברות הביטוח הלקוחות האחרים שלה וכך יהיה לכם קל ופשוט יותר להחליט איפה תרצו לעשות ביטוח בית משותף.
אז באיזו חברת ביטוח אתם בוחרים? צרו איתנו קשר ונעשה את העבודה בשבילכם!