עוד לפני שננסה לענות על השאלה החשובה כמה עולה ביטוח בית משותף, כדאי לעצור ובכלל להבין במה דברים אמורים ולמה גם אתם, כמו כל האנשים האחרים שחיים בבניין משותף, חייבים שיהיה לכם ביטוח כזה.
זה נכון שבחיי היומיום, כאשר הכול מנהל על מי מנוחות, כל ביטוח שתעשו ייראה כמו הוצאה כלכלית מיותרת, כי אנחנו הרי משלמים עליו מידי חודש והתקווה היחידה שלנו היא לא להפעיל אותו לעולם.
יחד עם זאת, ברגע שבו משהו קורה, הביטוח הוא הדבר היחיד שיציל אותו. עוד לא השתכנעתם שאתם חייבים לעשות ביטוח לבניין המשותף שלכם? הדבר היחיד שמטריד אתכם זו השאלה כמה עולה ביטוח בית משותף?
אם כך, כדאי שתנסו לדמיין מצבים קיצוניים כמו: שריפה שהורסת חלק משמעותי מהבניין המשותף, רעידת אדמה, שליח שנכנס לבניין המשותף, נופל ותובע אתכם, צינור ראשי של צנרת שנהרס ועוד.
כל המקרים האלה אולי נשמעים לכם כרגע מופרחים, אך האמת היא, שהם קרו בלא מעט מקומות. להתחיל לבצע תיקונים כאלה על חשבונכם ועוד לריב על העלויות עם השכנים זה לא מצב שאתם מאחלים לעצמכם ולכן ביטוח בניין משותף זה לא משהו שכדאי לוותר עליו.
איזה גורמים יכולים להשפיע על העלות הסופית של הביטוח?
בבואנו לנסות להבין כמה עולה ביטוח בית משותף צריך לקחת בחשבון, לפני הכול, את העובדה שיש ביטוחים שונים שניתן לעשות לבתים משותפים. כלומר, אתם יכולים לבחור בביטוח הכי בסיסי שיש, אך אתם יכולים גם להוסיף לו כל מיני תוספות שונות.
ההיגיון אומר שאם אתם כבר עושים ביטוח לבניין המשותף שלכם, רצוי שהוא יהיה כמה שיותר נרחב, מה שישפיע כמובן על העלות הסופית של פוליסת הביטוח.
בנוסף, כמובן שגם נתונים כמו:
- עד כמה גדול השטח של הבניין המשותף שלכם
- באיזו חברת ביטוח תבחרו
- איזה סעיפים יהיו בביטוח
- עד כמה כיסויי הביטוח יהיה גבוהים
ישפיעו כולם על השאלה כמה תשלמו בסופו של דבר. אל תשכחו שאתם עומדים לשלם ביחד עם השכנים שלכם על הביטוח, כך שזה לא ייצא יקר לכל שכן ולכן אין סיבה לחשוש מהעלויות.
איך לבחור חברת ביטוח מתאימה?
אחרי שענינו על השאלה כמה עולה ביטוח בית משותף, הגיע הזמן לרדת לעומק הדברים ולראות באיזו חברת ביטוח אתם בוחרים. אנחנו מאוד ממליצים לכם לבדוק: האם החברה שאליה אתם עומדים לפנות וותיקה? האם זו חברה שכל מי שפנה אליה ועשה אצלה ביטוחים שונים ממליץ עליה בחום?
האם זו חברה שזמינה עבור הלקוחות שלה תמיד? האם החברה נותנת שירות טוב או שזו עוד חברת ביטוח שלמעשה מתחמקת מהלקוחות שלה ברגע האמת?
נסו לברר כל מה שאתם יכולים וכך תוכלו לבחור את חברת הביטוח הכי טובה שיש עבור הבניין המשותף שלכם.
פרמטרים נוספים שמשפיעים על המחיר
כפי שהסברנו קודם לכן, לא ניתן לדעת במדויק כמה עולה ביטוח בית משותף, היות והמחיר משתנה במידה רבה בהתאם לפרמטרים שונים כמו שטח המבנה המשותף, מחיר חברת הביטוח, סעיפים כלולים בפוליסה ועוד.
לצד כל אלו, קיימים מספר פרמטרים נוספים שמשפיעים על המחיר ואותם חשוב להכיר:
- הרחבות – במקרים רבים, ניתן ואף מומלץ להוסיף במסגרת ביטוח מבנה משותף הרחבות שונות שבעצם נועדו לספק תמיכה מקיפה יותר לועד ובכלל, לכל הדיירים – כמו למשל אחריות כלפי צד ג, שלא תמיד תהיה כלולה בסעיפים המכוסים במסגרת פוליסה בסיסית. בכלל, הכיסויים משתנים בהתאם לפוליסה הספציפית שהחברה מציעה – כך שחשוב לקחת בחשבון את האפשרות של הוספת הרחבות במידת הצורך.
- אזור גיאוגרפי – כמו הרבה מאוד שירותים אחרים, גם עלות רכישת ביטוח מבנה משותף משתנה במידה רבה בהתאם לאזור הגיאוגרפי בו נמצא הבניין. המחירים שונים בכל אזור בארץ, ולכן – כאשר אנחנו מבררים כמה עולה ביטוח בית משותף לבניין שלנו עלינו לבצע השוואת מחירים בהתאם לפוליסות רלוונטיות לאזור וכמובן לקחת בחשבון כי המחיר במידה רבה משתנה לפיו. במילים אחרות – פוליסת ביטוח ממוצעת במרכז הארץ ובפרט באזור גוש דן ככל הנראה תהיה יותר יקרה מפוליסת ביטוח עבור בניין משותף באזור הצפון.
- כמות הדיירים – הזכרנו קודם לכן כי עלות הפוליסה מושפעת גם משטח הבניין המשותף, אך חשוב לציין כי באותה מידה השאלה כמה עולה ביטוח בית משותף מושפעת גם מכמות הדיירים במבנה. כלומר, גודל הבניין, הן מבחינת השטח שלו והן מבחינת כמות הדיירים נחשב לאחד הפרמטרים העיקריים המשפיעים על המחיר. זאת מאחר וככל שהבניין יותר גדול ומכיל יותר דיירים – כך סביר להניח כי הוא יותר יקר לכיסוי מבחינת חברת הביטוח.
הרחבות שכדאי להוסיף – צד ג, חבות כלפי מעבידים וכל מה שביניהן
כאמור, במקרים רבים ניתן ואף מומלץ להוסיף הרחבות שונות במסגרת ביטוח ועד בית, בייחוד אם הסעיפים המכוסים במסגרת הפוליסה הבסיסית אינם עונים על הדרישות של חברי הועד.
לפני שתבררו כמה עולה ביטוח בית משותף, מומלץ מאוד לוודא שהפוליסה שלכם כוללת הרחבות כמו אחריות ביטוח צד ג, אחריות מעבידים ועוד:
ביטוח צד ג
ביטוח צד ג בעצם נועד לכסות את הועד (וכך למעשה את כל דיירי הבניין) מכל נזק שעלול להיגרם לרכושו או לגופו של גורם צד שלישי בעת בה הוא שוהה בשטח המשותף.
לדוגמא, ייתכן כי קרוב משפחתו של אחד הדיירים בבניין הגיע לבקר אותו – אך מעד בחדר המדרגות וכתוצאה מכך נפצע ואף שבר את ידו.
במקרה כזה, הדיירים חשופים לתביעת נזיקין, אך אם הם מכוסים עם אחריות צד ג במסגרת הפוליסה שלהם חברת הביטוח תישא בכל ההוצאות, לרבות הוצאות משפטיות ופיצויים במידה ונקבע כי אכן אותו גורם צד שלישי זכאי להם.
ביטוח אחריות מעבידים
ביטוח אחריות מעבידים נועד להעניק כיסוי נרחב לתביעות נגד חברי ועד הבית ובכלל, הדיירים בבניין המשותף מצד עובדי תחזוקה שמגיעים לבניין בעקבות נזקי גוף שנגרמו להם בעת ביצוע עבודתם.
כך למשל, במידה ועובד ניקיון אותו מעסיקה חברת הניהול והאחזקה מגיע לבניין אך נפצע במהלך מילוי תפקידו – הרי שגם כאן הדיירים חשופים לתביעת נזיקין, גם אם הוא מבוטח בעצמו מטעם החברה שמעסיקה אותו.
במידה ומדובר בועד בית שהוסיף לפוליסה ביטוח אחריות מעבידים – חברת הביטוח תכסה מקרים כאלו.
נזקי צנרת
את נושא האחריות לנזקי צנרת בדרך כלל נהוג לחלק לשתי קטגוריות – הרכוש המשותף, אותו בעצם חולקים כל דיירי הבניין – והרכוש הפרטי, כלומר צנרת המים הפרטית של הדייר במידה והיא מקור הנזילה.
ברוב המוחלט של המקרים, פוליסת ביטוח מבנה בסיסית אינה מכסה נזקי צנרת בלי הרחבה מתאימה – אך בכל אופן, הביטוח לא תמיד מכסה נזקי רטיבות שנגרמו כתוצאה מכשל באיטום.
לכן, לאחר שביררתם כמה עולה ביטוח בית משותף – ניתן ואף מומלץ להוסיף לפוליסה כיסוי ביטוחי בגין נזקי צנרת.
בשורה התחתונה
כל ועד בית צריך ביטוח מתאים שנועד להגן עליו ועל כל הדיירים מפני הוצאות גבוהות במיוחד במקרים בהם אירע נזק לרכוש המשותף, עם הרחבות מתאימות כמו ביטוח צד ג לבניין משותף.
גם כאן, בחירה נכונה מתחילה עם בחירת הפוליסה המתאימה. אז אם גם אתם מעוניינים לדעת כמה עולה ביטוח בית משותף למבנה שלכם – צרו קשר עוד היום עם מרכז הביטוחים, חברת ביטוח מובילה וחדשנית שידועה בזכות מקצוענות, ניסיון ויחס אישי.
שאלות נפוצות כמה עולה ביטוח בית משותף
כמה עולה להוסיף ביטוח צד ג?
עלות ביטוח צד ג לבניין משתנה במידה רבה לפי מאפייני הבניין, בדיוק כפי שאנחנו לוקחים בחשבון פרמטרים שונים כמו גודל הבניין וכמות הדיירים כאשר אנו שואלים כמה עולה ביטוח בית משותף.
רכשתי הרחבת ביטוח נזקי צנרת ויש רטיבות בבית. מה עליי לעשות?
בכל מקרה בו מופיעה רטיבות בבית – הרי שעליכם ליצור קשר בהקדם עם סוכן הביטוח עבור טיפול בתביעה, כך שתוכלו לטפל בבעיה בהקדם האפשרי וכמובן גם לוודא כי היא מכוסה.