החיים בבית משותף מביאים איתם נוחות לצד אתגרים רבים. על כך כולנו יכולים להעיד, שכן רובנו חיים בבית ובבניינים משותפים. אחד מהאתגרים הבולטים מתעורר כאשר מתרחשות תאונות או כאשר קורים נזקים שונים לשטחים המשותפים. לכן נשאלת השאלה: מה עושים במצב כזה? או ליתר דיוק, האם יש משהו שנוכל לעשות מבעוד מועד כדי להתמודד טוב יותר עם סיטואציה כזו? התשובה לכך ברורה: ביטוח בית משותף.
הביטוח שיגרום לכך שתוכלו לישון בשקט
ביטוח בית משותף למעשה מתייחס לכל השטחים המשותפים שיש בבית המשותף שלכם. כמובן שככל שהבית או הבניין המשותף גדול יותר, כך גם יש בו יותר ויותר שטחים שנמצאים בבעלות, ובאחריות, כל השכנים. שטחים אלה יכולים לכלול, לדוגמא: מסדרונות, חדרי מדרגות, מעליות, חדרי כביסה, מתקנים שונים של פנאי כמו בריכה, חדר כושר ועוד. אם אתם תוהים למה חשוב לעשות ביטוח כזה, נסו לדמיין את אחד מהמצבים הבאים:
- יש שיטפון שפוגע בשטח מסוים בבית המשותף שלכם
- מישהו מגיע ופוגע בזדון באזור משותף כזה או אחר
- אורח שמגיע לבית המשותף מועד, נפצע ותובע אתכם – בעלי הדירות בבניין
חשוב שתבינו: בכל אחד מהמצבים האלה, ובעוד הרבה מצבים אחרים, רק ביטוח בית משותף יציל אתכם. לעומת זאת, אם לא תעשו ביטוח כזה, אתם תיכנסו לא רק למריבות עם השכנים, אלא גם להוצאות כלכליות מאוד גדולות.
קראו את סעיפי הפוליסה שעליה אתם חותמים
כשבוחנים לעומק את הנושא של ביטוח בית משותף, רואים שיש אפשרויות שונות. פוליסות ביטוח כאלה כוללות לרוב גם כיסוי עבור סכנות כמו: שריפה, גניבה, פגיעה בזדון ואירועים מסוימים הקשורים למזג האוויר. הביטוח מספק גם הגנה לכל האלמנטים המבניים השונים, כמו: קירות, גגות ורצפות, וגם אביזרים שנמצאים באזורים המשותפים. בנוסף לכיסוי הסטנדרטי, בעלי נכסים יכולים לבחור בהמלצות נוספות כדי להתאים אישית את הפוליסה שלהם. לדוגמה, ניתן לבחור להוסיף כיסוי לתקלות בציוד, גיבויי ביוב או הערכת הפסדים, בהתאם לצרכים הספציפיים של הבית המשותף.
רוצים לעשות ביטוח כזה? בדקו באיזו חברה אתם בוחרים
בחירת חברת הביטוח המתאימה ביטוח בית משותף היא קריטית. רצוי לחקור היטב את התחום ולשים לב להיבטים שונים בבואכם לבחור את חברת הביטוח שלכם. למשל, האם חברת הביטוח הנבחרת עוסקת בתחום הזה כבר שנים? עד כמה היא מומלצת? והאם הזמינות שהיא מציעה הינה מרבית? יש להשוות הצעות מחיר כדי להבטיח שתקבלו תמורה טובה להשקעה שלכם בביטוח בית משותף כזה או אחר. יחד עם זאת, חשוב לדעת שיש גורמים שונים שיכולים לא פעם להשפיע על הצעת המחיר שתקבלו. למשל, הגיל והמצב של הבית המשותף ישפיע על עלות הפוליסה. כמו כן, השאלה האם יש במקום אלמנטים שונים של בטיחות, כמו מערכת ספרינקלרים, מקלט ועוד יכולה גם היא להשפיע על המחיר שתשלמו בסופו של דבר על הביטוח.