ביטוח ניהול בית משותף – להיות מכוסים מראש

ביטוח ניהול בית משותף נועד להגן על ועד הבית ובכלל, על כל הדיירים בבניין מפני נזקים שנגרמים לרכוש המשותף אותו הם חולקים.

אז מה הביטוח מכסה, מה נכלל תחת ההגדרה של אותו הרכוש המשותף ומה עוד אתם צריכים לדעת על נושאים אלו כדי לבחור את הפוליסה שהכי מתאימה לבניין שלכם? על כך ועוד נסביר בשורות הבאות.

רכישת ביטוח ניהול בית משותף – קצת רקע

לפי החוק במדינת ישראל, ועד הבית הוא זה שאחראי על רכישת ביטוח בניין משותף. יש לציין כי בניגוד לבחירת חברת אחזקה וניהול לבניין, הועד לא צריך אישור של רוב מדיירי הבניין שכן, רכישת כיסוי ביטוחי היא חלק מהסמכויות של חברי הועד.

אולם, בפועל ברוב המקרים גם היום נהוג לבצע הצבעה על בחירת הפוליסה הנכונה.

רגע, מה נכלל תחת ההגדרה של 'רכוש משותף'?

אז מה כולל ביטוח מבנה? ובכלל, מה מוגדר בתור רכוש משותף מבחינה ביטוחית? ובכן, בשביל לענות על השאלה הזו, עלינו קודם לכן להבין כי הרכוש בבניין משותף מתחלק לשניים – הרכוש הפרטי של דייר אינדיבידואלי, והרכוש המשותף, אותו למעשה חולקים כל הדיירים בבניין.

הרכוש המשותף הוא למעשה כל החלקים והאזורים בבניין אותם חולקים כל הדיירים – כמו גג הבניין, המעלית, לובי הכניסה, המראות בקומת הלובי, חדר המדרגות ועוד. על כן, במידה ונגרם נזק למתקן משותף – האחריות על התיקון מוטלת על דיירי הבניין כולו.

החשיבות של רכישת ביטוח ניהול בית משותף

ביטוח בית משותף בעצם נועד לעזור לועדי בתים לכסות עלויות גבוהות במיוחד במקרים בהם אירע נזק לאחד מהמתקנים המשותפים אותם הזכרנו קודם לכן.

ללא פוליסת ביטוח עם סעיפים מתאימים, בכל מקרה בו קרה משהו לאחד מהמתקנים המשותפים במבנה – הדיירים הם אלו שאמורים לשאת בתוצאות במידה והבניין כבר לא באחריות מטעם הקבלן.

בהרבה מאוד מקרים, המשמעות עלולה להיות הוצאות אדירות – דבר שנרצה לחסוך מראש, ולכן כמעט בכל בניין כיום נהוג לרכוש ביטוח שמטרתו היא להגן על הדיירים מפני מקרים כאלו.

הרחבות אחריות כלפי צד ג'

בפוליסות ביטוח וועד מסוימות, אחריות כלפי צד ג' מופיעה בתור סעיף בכיסוי הבסיסי, בעוד כי אצל אחרות מדובר בהרחבה בתוספת תשלום. בכל אופן, מדובר בסעיף ביטוחי שלא כדאי לוותר עליו כחלק מביטוח ניהול בית משותף.

צד ג' הוא למעשה כל גורם צד שלישי שמגיע להתארח בבניין – חבר, קולגה, מכר או קרוב משפחה של אחד הדיירים. במידה ואותו גורם צד שלישי נפצע במהלך שהותו בבניין, כמו למשל חבר של אחד הדיירים שנפצע בחדר המדרגות – הרי שכל דיירי הבניין חשופים לתביעת נזיקין.

לעומת זאת, במידה והביטוח שלכם מכסה גם אחריות כלפי צד ג' – חברת הביטוח היא זו שמכסה את העלויות הכרוכות במקרים כאלו, לרבות ההוצאות המשפטיות.

ביטוח ניהול בית משותף

ביטוח אחריות מעבידים

עוד סעיף שלא מומלץ לוותר עליו בפוליסה הוא ביטוח אחריות מעבידים. סעיף זה נוגע לעובדים הקבועים בבניין המשותף, שבדרך כלל מועסקים על ידי חברת הניהול והאחזקה – עובדי הגינון, עובדי התחזוקה השוטפת, עובדי הניקיון וכו'.

כל העובדים האלו עלולים להיפגע במהלך עבודתם – מה שחושף את דיירי הבניין לתביעה. לכן, בתור נציגי ועד הבית – חשוב מאוד לספק לדיירים הגנה מפני סיכונים כאלו ולרכוש מראש הרחבה כזו כאשר אתם סוגרים ביטוח ניהול בית משותף.

כמה מילים לסיכום

כמעט כל ועד בית רוכש כיום ביטוח ניהול בית משותף, שנועד להגן על הדיירים במבנה מפני עלויות גבוהות במיוחד במקרים בהם אירע נזק לרכוש המשותף. אחת החברות המומלצות כיום לרכישת פוליסה ביטוחית עבור המבנה שלכם זו חברת מרכז הביטוחים – שידועה בזכות ניסיון חסר תקדים ויחס אישי ממנו כל המבוטחים נהנים.

אז אם גם אתם צריכים לסגור ביטוח עבור הדיירים בבניין שלכם – צרו קשר עוד היום, ונציג מומחה מטעם מרכז הביטוחים יחזור אליכם על מנת לבחור לכם פוליסת ביטוח איכותית בהתאמה אישית.

שאלות שצריך לדעת בנושא ביטוח ניהול בית משותף

מי משלם על הביטוח?

התשלום על הביטוח מתחלק באופן שווה בין כל הדיירים בבניין, בדומה לתשלום ועד הבית עבור ניהול ואחזקת המבנה. בדומה לתשלומים אלו, ניתן גם להחליט כי הסכום שכל דייר משלם הוא יחסי ונקבע לפי גודל ושטח דירתו, אך זה משתנה מבניין לבניין

מתי צפויה השתתפות עצמית?

זה תלוי במידה רבה במקרה הביטוחי וברמת הכיסוי בפוליסה, כך שלא ניתן להגיד באופן חד משמעי. קיימים מקרים מסוימים בהם כן צפויה השתתפות עצמית מטעם הדיירים, כמו למשל עבור הזמנת אנשי שירות שיתקנו נזקי מים וצנרת (במידה ואין הרחבה שמכסה דברים כאלו במסגרת ביטוח ניהול בית משותף).

האם עליי לעדכן את חברת הביטוח במידה ותכולת הדירה שלי השתנתה?

במידה ורכשתם גם ביטוח דירה, בהחלט. ביטוח תכולה נועד אחרי הכל לספק כיסוי עבור אובדן או נזק לחפצים שלכם – אך כדי לקבל כיסוי שבאמת תואם את התכולה שלכם, הרי שעליכם לדווח לחברת הביטוח על כל החפצים שאתם מבטחים מלכתחילה וכמובן גם לעדכן את חברת הביטוח או מתווספים חפצים שלא נכללו בפוליסה.

ביטוח ניהול בית משותף
תוכן עניינים
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם