עבור הרוב המוחלט של האנשים, הבית הוא הנכס היקר ביותר – הוא המקום החשוב לנו ביותר, המקום בו אנו מרגישים בטוחים. אולם, גם במקום כל-כך בטוח – מקרים בלתי צפויים עלולים להתרחש ועל כן, הרי שעלינו להיות מוכנים לכל תרחיש. בדיוק לשם כך נועד ביטוח מבנה ותכולה.
אז מהו בדיוק ביטוח מבנה ותכולה, מה הוא מכסה ומה עוד עלינו לדעת על נושאים אלו? על כך ועוד נסביר בשורות הבאות.
ביטוח מבנה ותכולה – קצת רקע
ביטוח בניין או מבנה הוא למעשה ביטוח דירה ברמתו הבסיסית ביותר ובהתאם לשמו, הוא נועד לכסות את המבנה עצמו – הקירות, רצפות, תקרות וכן גם כלים סניטריים כמו אמבטיה, כיור וכדומה.
לצד זאת, הביטוח כולל חלקים בלתי נפרדים מהבית כמו חלונות, מרפסות ועוד. הביטוח ברמתו הבסיסית מכסה שורה נרחבת של נזקים שעלולים להיגרם למבנה כמו נזקי אש, הצפות וכן גם פגיעה כתוצאה מנזקי ואסונות טבע כמו רעידת אדמה, שריפה, פגיעת ברק וכיוצא בכך.
בעוד כי ביטוח מבנה מכסה בעיקר את מעטפת הדירה – ביטוח מבנה ותכולה מכסה גם את מה שנמצא בתוך הנכס – הרהיטים של בעל הבית, מכשירי חשמל, תכשיטים ומזכרות עם ערך סנטימנטלי ועוד.
החשיבות של רכישת ביטוח עבור מבנה משותף
אחרי שהבנו מה כולל ביטוח מבנה, הרי שעלינו להבין מדוע חשוב גם לרכוש ביטוח בניין. למעשה, גם במידה ויש לנו ביטוח מבנה ותכולה – הנזקים על הרכוש המשותף בבניין אותו אנו חולקים עם שאר הדיירים עדיין באחריותינו ללא הביטוח המתאים.
לכן, חשוב מאוד לסגור דרך ועד הבית גם ביטוח מבנה משותף, שנועד להגן עלינו מפני מקרים כאלו ולספק לנו כיסוי בכל מקרה בו נגרם נזק לרכוש המשותף בבניין – לחדר המדרגות, למעלית, למראה בלובי הכניסה לבניין וכדומה.
הרחבות בעת רכישת ביטוח מבנה משותף
כאמור, ביטוח רכוש משותף נועד לכסות ברמתו הבסיסית בעיקר כל מה שקשור לחלקים המשותפים בבניין, כמו המראה בלובי, המעלית, חדר המדרגות ועוד.
לצד זאת, חשוב לוודא שהפוליסה שאתם סוגרים דרך ועד הבית מכסה סעיפים נוספים:
- ביטוח צד ג' – ביטוח צד ג' בעצם מכסה את ועד הבית (ובכך את כל דיירי הבניין) מפני מקרים בהם אירע נזק לגופו או לרכושו של גורם צד ג' בעת שהותו במבנה המשותף. כך למשל, במקרים בהם קרוב משפחה או חבר של אחד הדיירים בבניין מעד במדרגות ונפצע כתוצאה מכך – הרי שועד הבית חשוף לתביעת נזיקין. אולם, במידה ורכשתם הרחבת ביטוח צד ג' או לחילופין, פוליסת הביטוח שלכם מכסה גם אחריות כלפי צד ג' מלכתחילה – חברת הביטוח תטפל בכל ההוצאות הכרוכות בכך.
- ביטוח חבות מעבידים – גם העובדים המועסקים בבניין על ידי חברת האחזקה, כמו עובדי ניקיון וגינון, עלולים להיפצע במהלך מילוי תפקידם וכתוצאה מכך לתבוע פיצויים. לשם כך נועדה הרחבת ביטוח חבות מעבידים – שלמעשה מכסה את ועד הבית (ובכך את כל דיירי הבניין) מפני מקרים כאלו. במידה ופוליסת הביטוח שלכם מכילה סעיף כזה, חברת הביטוח תכסה את כל ההוצאות הכרוכות בתביעות מסוג זה, לרבות הוצאות משפטיות.
השוואת מחירים למען בחירה נכונה
הבית שלנו הוא כמובן המקום הבטוח ביותר, אבל גם הוא אינו חסין לחלוטין בפני פגיעות, וכך גם באשר לבניין המשותף אותו אנו חולקים עם השכנים שלנו. לכן חשוב מאוד להקפיד לרכוש ביטוח מבנה ותכולה, וכן גם לסגור דרך ועד הבית ביטוח בית משותף.
כדי לבחור נכון פוליסת ביטוח שמתאימה לנו, חשוב קודם לכן לוודא כי תנאי הפוליסה ברורים לנו ומקובלים עלינו, לוודא כי היא מכסה את כל הסעיפים החיוניים ולבסוף, לבצע השוואת מחירים.
בשורה התחתונה
בחירת ביטוח מבנה אינה בחירה פשוטה בכלל, אך אין ספק כי מדובר בבחירה הכרחית שנועדה להגן עלינו ולמעשה יכולה לחסוך לנו הוצאות אדירות בטווח הארוך.
אחת החברות המובילות כיום בתחום זו חברת מרכז הביטוחים, שידועה בזכות מקצוענות, ניסיון, ידע ויחס אישי המאפשרים לה לספק לוועדי בתים את הפתרון הביטוחי הטוב והמקיף ביותר.
אז אם גם אתם הבנתם שהגיע הזמן לבטח את המבנה שלכם – אל תהססו. צרו קשר עוד היום ונציג מטעם מרכז הביטוחים יחזור אליכם עבור תיאום פגישה.
שאלות ותשובות בנושא ביטוח מבנה ותכולה
האם ביטוח מבנה הוא חובה חוקית?
ובכן, לא בדיוק. נכון לכתיבת שורות אלה, אין שום חובה חוקית לסגור ביטוח עבור המבנה המשותף שלכם – אך מבחינתנו מדובר בחובה לכל דבר ועניין בכל זאת שכן, ללא הכיסוי הביטוחי המתאים אתם עלולים למצוא את עצמכם מתמודדים עם הוצאות גבוהות במיוחד בכל מקרה בו אירע נזק לרכוש המשותף בבניין שלכם.
האם הביטוח מכסה מפני רעידות אדמה?
בהחלט. לפי החוק, ביטוח מבנה ותכולה כוללים ביטוח רעידת אדמה בו יש סעיף כיסוי מפני רעידות אדמה. הסיבה לכך שחברות הביטוח מחויבות להוסיף סעיף כזה בפוליסות שלהן טמונה בסבירות לכך שתתרחש רעידת אדמה בישראל בשלב מסוים.